Het schilderij ben jij! (brugklas)

Tijdens deze klassikale museumles gaan leerlingen met een foto van een hedendaagse situatie op zoektocht in het museum. Als zij het bijpassende schilderij gevonden hebben (dat een zelfde situatie in vroeger tijden verbeeldt), staat er een verkleedkist met prachtige kostuums en accessoires voor ze klaar. Nu is het aan de leerlingen om het schilderij zo goed mogelijk na te bootsen. Natuurlijk worden alle tableau vivants op foto gezet. Zo komt de geschiedenis op een leuke manier tot leven!

Voor wie: VO, brugklas
Duur: ongeveer 1 uur
Prijs: €70,- per groep (maximaal 32 leerlingen)
Begeleiding : de school wordt vriendelijk verzocht met minimaal 2 begeleiders per klas te komen