- Waarom gaat het goed in je leven?

Vanaf 25 oktober is er een multimediale tentoonstelling van gastcurator, filmer, fotograaf en beeldend kunstenaar Jaap van den Berg in Museum Gouda te zien. Van den Berg heeft de afgelopen twee jaar gewerkt aan het project “Waarom gaat het goed in je leven?” Hij laat hiermee zien hoe ‘gewone’ Goudse inwoners tegen hun leven aankijken. Dit leverde vaak ontroerende beelden en verhalen op.

Jaap van den Berg verzamelde 140 antwoorden op de vraag "Waarom gaat het goed in je leven?". 'Gewone' mensen - van diverse afkomst - gaven hem antwoord. Velen van hen kenden een moment of periode van tegenslag. Dankzij hulp van anderen, goede voorbeelden en andere keuzes kwam hun leven weer in balans. Zij bevestigden daarmee onder meer dat het, net als 500 jaar geleden bij Erasmus, gaat om vriendschap waardoor het in het leven goed gaat.

De Gouwenaars die de vraag beantwoordden, lieten zich door Van den Berg op de Markt in Gouda fotograferen en filmen. Al hun portretfoto's, samen met hun antwoorden, audiofragmenten en de films geven een imponerend en veelzijdig beeld van de huidige Goudse samenleving.

De multimediatentoonstelling is tot en met 5 februari 2017 in een vijftal zalen van het museum te zien.

//Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Carina Blokzijl rechtstreeks tel.nr. 0182 331 001, carina.blokzijl@museumgouda.nl

Met dank aan het Prins Bernhard Cultuurfonds.

RT @MuseumTV_nl: Maak kennis met het leven in #Gouda door de authentieke ruimtes en veelzijdige kunstcollectie van @MuseumGouda: https://t.…

Dat was leuk! Speuren naar kleuren workshop in het museum. https://t.co/SXUs1Bh2eo