- Op Scherp

Op Scherp
Figuratieve schilderkunst uit de regio in Museum Gouda

Op uitnodiging van Museum Gouda kozen de Goudse kunstenaars Fereshteh Salehi, John Wassenaar, Natascha van den Berg en Ruud Verkerk elk een of meer objecten uit de uitgebreide collectie van Museum Gouda. De tentoonstelling vindt plaats van 4 juli t/m 22 oktober 2017.
De vier kunstenaars schilderen een stilleven waarin deze objecten als het ware ‘figureren’, voorwerpen die ook in de expositie aanwezig zullen zijn. Bovendien exposeren zij elk eigen werk dat voor een groot deel speciaal voor deze tentoonstelling gemaakt is.

Fereshteh Salehi heeft het schilderij ‘De gevallen engel’ van Odilon Redon (1840-1916) als uitgangspunt genomen. John Wassenaar heeft speelgoed uit de collectie uitgekozen voor een van zijnstillevens. Natascha van den Berg liet zich inspireren door objecten uit de apotheek en enkele stuks grof gebruiksaardewerk uit de 18de eeuw. En Ruud Verkerk nam een stuk sieraardewerk van rond 1918 van de Plateelbakkerij Ivora/Gouda als referentie, waarop een prachtige paradijsvogel staat afgebeeld.

Alle vier de schilders werken figuratief en natuurgetrouw, maar onderling toch ook weer zeer verschillend. Ook binnen de realistische schilderkunst blijkt een grote variëteit te bestaan. Verschillen lijken klein maar blijken voor de sfeer en het uiterlijk van de schilderijen van cruciaal belang. Elk van de deelnemende kunstenaars heeft een eigen kijk op de objecten uit de collectie van Museum Gouda en interpreteert dit naar eigen inzicht.

  • John Wassenaar
  • Ruud Verkerk
  • Fereshteh Salehi
  • Natascha van den Berg

Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

RT @museumtijdschr: #NIEUW | Museumtijdschrift 2 is uit! Nu te koop voor € 8,95. Met #HelenVerhoeven @Bonnefanten, #PieterPourbus @MuseumGo

Vanaf zaterdag 24 februari in Museum Gouda: Henk Helmantel - Geloof, Harmonie en Stilte! https://t.co/eCeE3LGjvq

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!