Kamerscherm Doelengebouw in ere hersteld

Museum Gouda heeft een uniek kamerscherm. Op het kamerscherm is het interieur zien van de krijgsraadkamer in het Doelengebouw (Tiendeweg) in Gouda. Het biedt een prachtige inkijk in het reilen en zeilen van het schuttersgilde rond 1765.

De schutters zitten aan twee lange tafels. Hun hoeden liggen op de stoelen tegen de achterwand. De schutterstukken aan de wanden zijn tot op de dag van vandaag te zien in Museum Gouda. Bij het raam hangt het prachtige schilderij van de krijgsraad van de Goudse schutterij, dat Ferdinand Bol in 1653 maakte. Ook de buffetkast in de hoek, voor de drinkglazen van de schutters, staat in het museum.

Het kamerscherm, dat is gemaakt door Simon Klapmuts, is weer bij de schutterstukken te bewonderen. De afgelopen maanden bracht restaurator Patricia Ortiz de kleurenpracht terug. Deze restauratie werd mede mogelijk gemaakt door The Art Clinic (Patricia Ortiz), Ortec en de Vrienden van Museum Gouda.

• Het Kamerscherm van Simon Klapmuts

RT @gouda_nieuws: Kom naar de eerste Culturele Business Borrel van Gouda De directeuren van de C4 (Schouwburg, Museum, Garenspinnerij en Bi…

RT @ChrisDerboven: Bijzonder mooie uitdaging in de museumwereld: #museum #Gouda zoekt conservator: https://t.co/NStnfFKRB9 @FrederikHolland