Nieuwe aanwinst in tentoonstelling Floris Arntzenius en zijn passies!

Museum Gouda heeft afgelopen week een prachtige aanwinst aan de tentoonstelling Floris Arntzenius en zijn passies kunnen toevoegen.

De tentoonstelling heeft veel losgemaakt. Niet alleen wordt de tentoonstelling goed bezocht en gewaardeerd, er zijn al verschillende schilderijen en tekeningen aangeboden aan het museum. Sommigen zijn inderdaad geschilderd door Floris, sommigen (waarschijnlijk) niet. Vorige week bracht een kleindochter van Floris, mevrouw Van Raab van Canstein, een schilderij. Het museum twijfelde geen moment en nam het direct op in de tentoonstelling.

We wisten al dat de vrouw van Floris, Lide, schilderde. Op de tentoonstelling is van haar hand bijvoorbeeld een mooi stilleven met sneeuwbessen te zien. Op de recente aanwinst in de tentoonstelling zien we dit nu ook daadwerkelijk: Lide werkt aan een schilderij dat op een ezel staat. Het is Floris op zijn best: een liefdevol en impressionistisch 'snapshot', zoals hij ook vaak een van zijn vier dochters in een onbewaakt ogenblik vastlegde. Met het schilderij krijgen we een nog betere inkijk in het familieleven van Floris.

Floris Artnzenius wordt beschouwd als een late Haagse School-schilder. De tentoonstelling Floris Arntzenius en zijn passies toont het minder bekende werk van de kunstenaar, die vooral bekend is van zijn Haagse stadstaferelen. De schilderijen en tekeningen zijn voor 95 procent afkomstig uit familiebezit en voor het eerst in een Nederlands museum te zien. De tentoonstelling mét recente aanwinst is tot en met 18 juni in Museum Gouda te zien.

  • Floris Arntzenius - Lide

Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

RT @gouda_nieuws: Do. 22-3: Pourbus-lezing in Museum #Gouda Tijdens de tentoonstelling Pieter Pourbus. Meester-schilder uit #Gouda, present…

RT @Digikunst: Recensie expositie Henk Helmantel @MuseumGouda: https://t.co/Yit5PyI8ks

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!