Werkzaamheden in het museum

Momenteel worden de ramen van een aantal zalen in Museum Gouda voorzien van achterzetramen. Hierdoor zijn sommige zalen tijdelijk gesloten voor publiek. De oude glas-in-loodramen van monument het Catharina Gasthuis laten nu nog lucht en vocht door. Door achterzetramen te plaatsen zal het klimaat in het museum stabieler worden. Dit komt niet alleen de collectie ten goede, maar ook het energieverbruik zal dalen. Om de collectie te beschermen tegen blootstelling aan licht worden de nieuwe ramen beplakt met een folie die ook UV-straling tegenhoud.

RT @jackievdijk: Afsluiting jubileum 10 jaar Goudazoekers #MuseumGouda ism Brede School Gouda, @StreekarchiefMH, @MuseumGouda en @biebgouda

RT @inekeverkaaik1: In @MuseumGouda de laatste ochtend van de Goudazoekers . #Goudse scholieren op weg naar hun Poortwachtersdiploma. https…