Werkzaamheden in het museum

Momenteel worden de ramen van een aantal zalen in Museum Gouda voorzien van achterzetramen. Hierdoor zijn sommige zalen tijdelijk gesloten voor publiek. De oude glas-in-loodramen van monument het Catharina Gasthuis laten nu nog lucht en vocht door. Door achterzetramen te plaatsen zal het klimaat in het museum stabieler worden. Dit komt niet alleen de collectie ten goede, maar ook het energieverbruik zal dalen. Om de collectie te beschermen tegen blootstelling aan licht worden de nieuwe ramen beplakt met een folie die ook UV-straling tegenhoud.

Het unieke kamerscherm waarop het interieur is te zien van de krijgsraadkamer in het Doelengebouw in Gouda is na r… https://t.co/9NdR17XaUt

RT @gouda_nieuws: Kamerscherm Doelengebouw van Museum #Gouda gerestaureerd Museum #Gouda heeft een uniek kamerscherm. Op het kamerscherm is…