Plafondschildering Marc Mulders in het museum

Marc Mulders, kunstenaar van het jaar 2017, heeft een grote schildering gemaakt voor het plafond in een van de toonzalen van Museum Gouda. De titel van het werk is ‘Lucht Spiegeling’. Het werk is vanaf 24 januari in het museum te zien.

Marc Mulders is een goede bekende in Gouda. In 2016 werd het Erasmusraam van Marc Mulders in de Goudse Sint-Janskerk onthuld: een groot, gebrandschilderd raam ter herinnering aan de wijsgeer Erasmus, met zijn pleidooi voor verdraagzaamheid, vrede en vriendschap. “Lucht spiegeling” is het tweede monumentale werk van Marc Mulders in Gouda. Ook dit werk richt de ogen omhoog, naar het uitspansel, de ochtendhemel en de sterrenlucht.

Vertrekkend directeur Gerard de Kleijn is opgetogen over het werk.
“Onze collectie is uitgebreid met een fantastisch werk. Het schilderij vibreert. Marc Mulders heeft de oneindigheid geschilderd. Het is open, het geeft lucht. Het is genereus. En qua toon en tint past het bij de zaal waarvoor het geschilderd is. Ik heb altijd de plafondschildering van Lataster in het Mauritshuis bewonderd en ik ben blij dat Museum Gouda nu ook een toonaangevend plafondstuk heeft. Hedendaagse kunst in een middeleeuws pand kan heel veel meerwaarde brengen.”

De plafondschildering van Marc Mulders komt in de plaats van een schildering die oorspronkelijk afkomstig was van het Admiraalshuis in Gouda en nu is overgedragen aan Vereniging Hendrick de Keyser. Deze Vereniging laat het oorspronkelijke schilderij restaureren en zal het terugplaatsen in het Admiraalshuis.

• Foto: Marc Mulders
  • de opbouw, foto: Marc Mulders
  • detail van het werk. Foto: Marc Mulders

RT @MuseumTV_nl: Maak kennis met het leven in #Gouda door de authentieke ruimtes en veelzijdige kunstcollectie van @MuseumGouda: https://t.…