Primair onderwijs /BSO

In Museum Gouda is van alles te beleven voor leerlingen van de basisschool. Van speciale kinderrondleidingen tot een spannende speurtocht. Naast de bestaande programma’s kunnen onze educatieve activiteiten ook aansluiten op uw eigen lessen Beeldende kunst, geschiedenis, godsdienst en wereldoriëntatie in de volgende thema’s:

Gezondheid, ziekenzorg, leven en dood in de gasthuiskapel, de apotheek en de chirurgijnskamer.
Geloof, hoop en liefde in de laat middeleeuwse drieluiken in de gasthuiskapel, maar ook in het avondmaal zilver of in de gebedsrollen van de Joodse gemeenschap van Gouda.
Leven in de stad. Bestudeer met de klas de levensgrote maquette van 16e eeuws Gouda. Hoe leefden de Gouwenaren vroeger? Waar woonden en waar werkten zij? En wie verdedigden de stad?
De kelder met martelwerktuigen en dolcellen is niet alleen om te griezelen, maar illustreert hoe men vroeger dacht over rechtspraak, misdaad en straf en afwijkend gedrag.
Indien gewenst kunnen leerkrachten gebruik maken van lokaal 9 om hun lessen in te verzorgen.

Boeken van een museumles

Educatieve activiteiten vinden het gehele schooljaar plaats van dinsdag tot en met vrijdag en kunnen 2 weken van te voren geboekt worden via rondleidingen@museumgouda.nl of via 0182-331000. Annuleren kan nog tot 48 uur van tevoren, daarna zijn wij helaas genoodzaakt kosten in rekening te brengen.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten voor het primair onderwijs? Meld u dan hier aan voor onze onderwijsnieuwsbrief.


Links


Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

RT @gouda_nieuws: Do. 22-3: Pourbus-lezing in Museum #Gouda Tijdens de tentoonstelling Pieter Pourbus. Meester-schilder uit #Gouda, present…

RT @Digikunst: Recensie expositie Henk Helmantel @MuseumGouda: https://t.co/Yit5PyI8ks

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!