Jop Ubbens, chairman Christie's Amsterdam

Het delicate werkje landschap met regenboog van de Franse 19e eeuwse schilder Felix Ziem.

Ten eerste omdat het een atypische olieverf binnen het oeuvre van de kunstenaar is die vooral bekend is geworden met zijn Venetiaanse schilderijen maar ook vanwege het prachtige beeldmotief van de Regenboog dat door meer kunstenaars in de Impressionistische tijd is weergegeven als proeve van lichtweergave.
Maar eigenlijk is mijn keuze op Ziem uit de Arntzenius Collectie gevallen omdat ik het gewoon mooi vond en er direct voor viel toen ik het zag.

• F. Ziem - de regenboog

RT @GoudaFM: Do. 19-10: Kinderactiviteiten in Museum Gouda - Meer weten? https://t.co/14y7xmrYkd #Gouda

RT @PaulHAMabels: Portret van de hand van de Gouds-Brugse schilder Pieter Pourbus uit 1573. Volgens voorjaar krijgt hij eindelijk grote exp…