Jop Ubbens, chairman Christie's Amsterdam

Het delicate werkje landschap met regenboog van de Franse 19e eeuwse schilder Felix Ziem.

Ten eerste omdat het een atypische olieverf binnen het oeuvre van de kunstenaar is die vooral bekend is geworden met zijn Venetiaanse schilderijen maar ook vanwege het prachtige beeldmotief van de Regenboog dat door meer kunstenaars in de Impressionistische tijd is weergegeven als proeve van lichtweergave.
Maar eigenlijk is mijn keuze op Ziem uit de Arntzenius Collectie gevallen omdat ik het gewoon mooi vond en er direct voor viel toen ik het zag.

• F. Ziem - de regenboog

Het unieke kamerscherm waarop het interieur is te zien van de krijgsraadkamer in het Doelengebouw in Gouda is na r… https://t.co/9NdR17XaUt

RT @gouda_nieuws: Kamerscherm Doelengebouw van Museum #Gouda gerestaureerd Museum #Gouda heeft een uniek kamerscherm. Op het kamerscherm is…