John Sillevis, oud conservator Gemeentemuseum Den Haag

John Sillevis, oud conservator van Gemeentemuseum Den Haag, wijst als zijn favoriete schilderij aan:
De officieren van de vier Goudse schuttersvendels, toegeschreven aan Cornelis Ketel.

Hij licht zijn keuze als volgt toe: ”Aan die prachtige collectie Goudse Schuttersstukken kun je goed zien hoe de Nederlandse samenleving in de 17e eeuw bestuurd werd: groepen in de Hollandse steden namen samen de verantwoordelijkheid voor de openbare orde en het welzijn in de stad.”

• Cornelis Ketel de Oude - Kolonel Jan van Reynegom en Officieren der Schutterij

RT @MuseumGouda: 30 november 16.00-18.30 uur Debat Gouda van 1562 tot 2062. Over de toekomst van historisch Gouda. Met o.a. @Daphne_Berg

RT @GoudaKaarslicht: #Kaarslicht In Museum Gouda vergelijkt kunstfotograaf Hans Wilschut het Gouda van nu met dat van 1562. Vanaf 17.00 is…