John Sillevis, oud conservator Gemeentemuseum Den Haag

John Sillevis, oud conservator van Gemeentemuseum Den Haag, wijst als zijn favoriete schilderij aan:
De officieren van de vier Goudse schuttersvendels, toegeschreven aan Cornelis Ketel.

Hij licht zijn keuze als volgt toe: ”Aan die prachtige collectie Goudse Schuttersstukken kun je goed zien hoe de Nederlandse samenleving in de 17e eeuw bestuurd werd: groepen in de Hollandse steden namen samen de verantwoordelijkheid voor de openbare orde en het welzijn in de stad.”

• Cornelis Ketel de Oude - Kolonel Jan van Reynegom en Officieren der Schutterij

RT @museumtijdschr: #NIEUW | Museumtijdschrift 2 is uit! Nu te koop voor € 8,95. Met #HelenVerhoeven @Bonnefanten, #PieterPourbus @MuseumGo

Vanaf zaterdag 24 februari in Museum Gouda: Henk Helmantel - Geloof, Harmonie en Stilte! https://t.co/eCeE3LGjvq