John Sillevis, oud conservator Gemeentemuseum Den Haag

John Sillevis, oud conservator van Gemeentemuseum Den Haag, wijst als zijn favoriete schilderij aan:
De officieren van de vier Goudse schuttersvendels, toegeschreven aan Cornelis Ketel.

Hij licht zijn keuze als volgt toe: ”Aan die prachtige collectie Goudse Schuttersstukken kun je goed zien hoe de Nederlandse samenleving in de 17e eeuw bestuurd werd: groepen in de Hollandse steden namen samen de verantwoordelijkheid voor de openbare orde en het welzijn in de stad.”

• Cornelis Ketel de Oude - Kolonel Jan van Reynegom en Officieren der Schutterij

Ook vandaag weer gratis schetsboekje bij tentoonstelling #FLORIS #Arntzenius in Museum Gouda!

RT @AD_GroeneHart: Verrukkelijke landschappen in Museum Gouda https://t.co/7EZO9qSdl6