Topstukken!

Museum Gouda heeft een prachtige verzameling Franse en Nederlandse schilderkunst uit de negentiende en vroeg twintigste eeuw, de zogenaamde School van Barbizon en Haagse School. Zoals elke verzameling, kent ook deze een aantal hoogtepunten. Deze zijn bijeengebracht in de kleine expositie Topstukken.

De afgelopen maanden vroegen bezoekers regelmatig waar het schilderij met de lezende zusjes Elisabeth en Dora Arntzenius gebleven was. Een onder bezoekers, maar zeker ook onder medewerkers, zeer geliefd schilderij. Na enkele maanden in Den Haag tentoongesteld, zijn de zusjes weer terug op zaal.

Naast de zusjes zijn er meer favoriete schilderijen uit de collectie School van Barbizon en Haagse School. Denk bijvoorbeeld aan De gevallen Engel van Odilon Redon en het interieur van Henri Fantin Latour. Tijd om deze topstukken eens samen te laten zien.

Alle schilderijen in deze zaal maken deel uit van de collectie van Paul Arntzenius. Hij was verzamelaar van Haagse School en School van Barbizon. In 1964 schonk Arntzenius zijn gehele collectie aan Museum Gouda. De tentoonstelling is te zien van 16 januari t/m 17 juni 2018 in zaal 14.

  • W.B. Tholen - de gezusters Arntzenius

Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

RT @gouda_nieuws: Do. 22-3: Pourbus-lezing in Museum #Gouda Tijdens de tentoonstelling Pieter Pourbus. Meester-schilder uit #Gouda, present…

RT @Digikunst: Recensie expositie Henk Helmantel @MuseumGouda: https://t.co/Yit5PyI8ks

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!