De Goudse Keramisten draaien door in 2017

Werk van de opleiding keramische technieken SBB Gouda (2016/2017)

Na een driejarige ambachtelijke opleiding bij SBB Gouda, hebben keramisten de mogelijkheid zich verder te specialiseren door extra leerjaren Handvormen en Draaien te volgen. Elk extra (leer)jaar wordt afgesloten met een presentatie in het gebouw van de SBB Gouda aan de Winterdijk.

De conservator van Museum Gouda maakt een selectie uit het gepresenteerde werk. Deze selectie is tijdens de zomermaanden in Museum Gouda te zien. Het museumpubliek kan dan gedurende langere tijd bekijken welke kwaliteit er bij SBB Gouda wordt gerealiseerd, de enige professionele opleiding tot keramist in Nederland. De cursisten komen letterlijk uit het hele land om zich dit ambacht hier eigen te maken en zich daarna als keramist verder te ontwikkelen.

In deze presentatie van het cursusjaar 2016/2017 komt de diversiteit van de deelnemende keramisten mooi tot uitdrukking. Dit is precies de bedoeling van de extra leerjaren: ‘meer vakmanschap ontwikkelen, om te kunnen groeien naar een eigen stijl en vormentaal’.

In principe zijn alle geëxposeerde stukken te koop. U kunt hiervoor zelf rechtstreeks contact opnemen met de desbetreffende keramist of via de SBB Keramiekopleiding (info@sbbgouda.nl).


Hier vindt u ons

Museum Gouda
Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
Oosthaven 9 (tevens museumwinkel)
Routebeschrijving

Contact

T 0182 331 000
F 0182 331 019
info@museumgouda.nl

Laatste tweets

RT @gouda_nieuws: Do. 22-3: Pourbus-lezing in Museum #Gouda Tijdens de tentoonstelling Pieter Pourbus. Meester-schilder uit #Gouda, present…

RT @Digikunst: Recensie expositie Henk Helmantel @MuseumGouda: https://t.co/Yit5PyI8ks

MuseumGouda

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00
Speciale feestdagen

Parkeertip: Q-park Bolwerk
Meer informatie

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Meld u dan snel aan voor onze nieuwsbrief!