Nationale Museumweek: concert Het Ongerief

Op zondag 9 april 2017 speelt Het Ongerief in de Gasthuiskapel.

De muziek van Het Ongerief bestrijkt zowat een millennium en een continent. Het gaat van 12de eeuwse cantiga’s tot hedendaags serieel, en van een processiemars uit Nederokkerzeel tot een hora van bij de Bosporus.
Even divers zijn de liedteksten: een lament van Christine de Pisan, een drinklied toegeschreven aan Bredero, de neo-dada van ee cummings. Gespeeld op een instrumentarium dat reikt van blokfluiten tot bozouki en vox-mando tot electrische basgitaar.

Het Ongerief: drie muzikanten, Erwin Vleder, Lydia Nagel en Willem Vermaase, hebben elkaar gevonden in hun liefde voor vroege en traditionele muziek. Drie muzikanten die er geen been in zien om die muziek te mengen met hedendaagse invloeden en eigen werk. Maar vooral drie muzikanten die al doende een vreemd en tegendraads muzikaal programma ten gehore brengen.

Het concert begint om 15.30 uur en is gratis voor bezoekers met geldig entreebewijs.

Voor meer informatie over Het Ongerief: www.hetongerief.nl.

RT @MuseumGouda: 30 november 16.00-18.30 uur Debat Gouda van 1562 tot 2062. Over de toekomst van historisch Gouda. Met o.a. @Daphne_Berg

RT @GoudaKaarslicht: #Kaarslicht In Museum Gouda vergelijkt kunstfotograaf Hans Wilschut het Gouda van nu met dat van 1562. Vanaf 17.00 is…