Inschrijfrondleiding Gouds Plateel, tijdens Goudse Keramiekdagen 2017

Plateel is beschilderd aardewerk. Het decor of motief wordt met de hand op het plateel geschilderd. Museum Gouda heeft topstukken van de Goudse aardewerkfabrieken - zoals Plateelbakkerij Zuid-Holland, Aardewerkfabriek Goedewaagen, Plateelfabriek Ivora, Plateelbakkerij Zenith, Kunstaardewerkfabriek Regina en Plateelbakkerij Flora - in haar collectie.

De rondleiding start in de foyer Achter de kerk en start om 14.00 uur. De rondleiding kost € 3,- (excl. € 9,- museumentree of gratis entree met Museumkaart). Aanmelden kan via rondleidingen@museumgouda.nl. Informeert u via rondleidingen@museumgouda.nl of er nog plaats is. Op de dag zelf kunt u het beste naar de museumkassa bellen.

• Plateelfabriek Ivora - vaas voorzien van decor Paradijsvogel

RT @AD_GroeneHart: Verrukkelijke landschappen in Museum Gouda https://t.co/7EZO9qSdl6

RT @MuseumGouda: Zondag delen we weer gratis schetsboekjes uit bij de tentoonstelling #Floris_Arntzenius. Kom ook tekenen in het museum! ht…